Etli ekmek standart belgelendirme kriterlerine ilişkin hazırlanan taslağa göre etli ekmeğin boyu 75 ila 90 santimetre eni ise 15 ila 20 santimetre olacak. Etli ekmekte kullanılan 100 gram kıymanın dana veya düve kaburgasından çekilmiş olması gerekiyor. İç harcında kullanılacak 40 gram domates, 30 gram yeşil biber, 28,5 gram kuru soğan, 1 gram maydanoz ve yarım gram tuz olmak üzere 100 gram olarak hazırlanacak. Brüt olarak 180 gram olması beklenen etli ekmek hamurunun harcı ile beraberinde pişmesi sonrası 276 gram olarak son tüketiciye ulaştırılması gerekiyor. Etli ekmekte yapılacak düzenleme sonrası herhangi bir katkı maddesin de içerikte yer alması yasaklanacak.
Related Posts
Meclis’e yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi
- Mehmet Karaman
- 25 Kasım 2024
- 1 min
- 0
CHP, DEM Parti, Saadet Partisi ve bağımsız milletvekillerine ait Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri,…
Yenidoğan Çetesi davasında 4. gün: Aileden doktora tepki
- Mehmet Karaman
- 25 Kasım 2024
- 3 min
- 0
İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları…
Redmi K80 Serisinin Tasarımı Resmen Sızdırıldı
- Mehmet Karaman
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Redmi K80 serisi resmen geliyor, tasarımı da resmen göründü.