Yumurta Haşlarken Bir Kez Daha Düşünün! Bu Hata Sizi Sağlığınızdan Edebilir

Yumurta, içerisinde bulundurduğu yüksek kolesterol nedeniyle bazı insanlar için ‘kırmızı çizgi’ olarak belirtilen besinler arasında yer alsa da, fayda sağlayan besin değerleri dikkate alındığında uzmanlar tarafından yumurta, ‘sağlıklı yiyecekler’ kategorisine dahil edilmekte.

Hem protein hem de vitaminler bakımından oldukça zengin olan yumurta, Türkiye’nin en fazla tüketilen besinleri arasında zirveye oynuyor. Peki bu kadar çok tüketilen yumurta, herkes tarafından doğru şekilde mi hazırlanıyor?

YUMURTA YERKEN SAKIN BU HATAYI YAPMAYIN!

Bu sorunun yanıtı ise maalesef hayır. Özellikle erken bozulmaması için dolaplarda saklanılan yumurtalar, dolaptan çıkarılır çıkarılmaz haşlanıyor. Yumurtanın çatlamasına ve besin değerlerinin yok olmasına neden olan bu durum, Türk mutfağının en önemli yiyeceklerinden birini yalnızca ‘kolesterol bombası’ haline dönüştürüyor.

Yumurtayı buzdolabından çıkardıktan sonra minimum 2 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletmek gerekiyor.

EN DOĞRU YUMURTA PİŞİRME YÖNTEMİ HANGİSİ?

Uzmanlar yumurtayı en doğru pişirme yönteminin buharda pişirmek olduğunu dile getiriyorlar. Eğer buharda pişirmek için gerekli olan aletiniz yoksa benmari usulü pişirin diye özellikle belirtiyorlar.

Uzmanlara göre bu şekilde pişen yumurta besin değerlerini kaybetmiyor. Buharda pişen yumurtanın süresi de maksimum 12 dk olmalıdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir